دبیر خانه کار وفناوری ارس جلفا
بانظرات خود ما را یاری کنید
 
 
تبلیغات
بسم الله الرحمن الرحیم

شرکت آذر آرام ارس

شرکت آذرآرام ارس

مجری طرح های برقی شامل ،سیم کشی انواع ساختمان های مسکونی ،اداری، تجاری ،صنعتی ،

 

تلفن تماس 09144924808

در محدوده منطقه آزاد تجاری و صنعتی ارس - جلفا

آخرین ارسال های تالار گفتمان
هیچ ارسال جدیدی برای تالار گفتمان وجود ندارد .
1 اردیبهشت 1390 23:42 :: نویسنده : herfearas

 پرورش زنبور عسل

تاثیر شهد گل و سایر مواد قندی در رژیم غذایی زنبوران عسل

مقدار عسلی که یک کلنی در طول سال به آن نیاز دارد بطور دقیق مشخص نگردیده است، زیرا اندازه کلنی، فعالیتهای تولیدمثلی و رشد و نوع شهد گل، فاکتورهایی هستند که در مقدار عسل مورد نیاز یک کلنی تاثیر دارند. قند های اصلی که در غلظت های مختلف در عسل وجود دارند شامل گلوکز، فروکتوز و ساکاروز می باشند. در بعضی از مواقع که شهد در طبیعت کمیاب می شود زنبوران عسل از مواد قندی نباتات و میوه جات استفاده می کنند.
زنبوران عسل انرژی لازم جهت پرواز را از شکستن کربوهیدراتها بدست می آورند و باید همیشه مقداری کربوهبدراتهای ذخیره شده داشته باشند.زنبوران عسل قادر نیستند انرژی لازم فوری را از مواد پروتئینی بدن خود،گرده گل و یا مواد چربی تامین کنند.

بقیه در ادامه مطلب.....................

 




ادامه مطلب

موضوع مطلب : دامپروری - دامپروری

1 اردیبهشت 1390 23:36 :: نویسنده : herfearas
بیماری های ناشی از مصرف گوشت خوک
 
يكي از مواد غذايي كه مصرف آن به هر صورتي اكيدا منع شده گوشت خوك است و مصرف آن در بسياري از اديان ازجمله دين اسلام، يهوديت و حتي مسيحيت حرام شده است. به تجربه ثابت شده هر چيزي كه مصرف آن حرام شمرده شده قطعا به نوعي براي انسان مضر است و البته تاكنون هم دلايل علمي زيادي براي اثبات اين مضرات ارائه شده است. در اين ميان تحقيقاتي هم روي خوك و گوشت آن صورت گرفته كه حاوي مطالبي است كه عدم مصرف آن را تاييد كرده و شايد بتواند عده‌اي را كه هنوز در مورد دلايل منع مصرف اين گوشت توجيه نشده‌اند، متقاعد كند.

طبق بررسي‌ها خوك از كثيف‌ترين و آلوده‌ترين حيوانات به شمار مي‌رود كه در واقع همه‌چيزخوار است و هر چيزي را كه فكرش را بكنيد، از لاشه حيوانات و حشرات مرده، كرم‌ها و آشغال گرفته تا حتي ادرار و مدفوع خودش را نيز مي‌خورد، به همين دليل بدن خوك منبع انواع آلودگي‌ها و ويروس و ميكروب‌ها است.

كرم كدو، انگلي شايع در مصرف‌كنندگان گوشت خوك

خوك‌ها به خاطر زندگي در جاهاي كثيف و آلوده و تغذيه از انواع مواد كثيف منبع انواع كرم‌هاي مختلف همچون كرم كدو هستند. اين كرم بسيار خطرناك است كه مدت‌هاي زيادي در روده زندگي مي‌كند. ضمن آن كه در بدن خوك مدام رشد مي‌كنند و زماني كه انسان از گوشت آن تغذيه مي‌كند، تخم‌هاي اين كرم وارد جريان خون شده و به اندام‌هاي بدن مي‌رسد. ورود تخم اين كرم به مغز باعث كاهش حافظه، به قلب باعث بروز حمله قلبي، به چشم باعث نابينايي و به كبد باعث آسيب جدي مي‌شود كه حتي ممكن است سيروز كبدي را به همراه داشته باشد.

همچنين اگرچه عفونت ناشي از كرم كدو معمولا در روده رخ مي‌دهد ولي در تمام بدن مي‌تواند ايجاد شود و با مصرف گوشت‌هاي خام و نيز گوشت خوك بروز مي‌كند. بيشتر افراد مبتلا علائمي ندارند ولي افرادي كه تخم‌ها در روده آنها قرار گرفته، با نشانه‌هايي چون دردهاي شكمي، اسهال و كاهش اشتها به پزشك مراجعه مي‌كنند. البته بسته به اين كه تخم‌ها در كجاي بدن قرار دارند، علائم بيماري متفاوت است. گاهي براي تشخيص آن نمونه مدفوع، تصويربرداري يا آزمايش خون لازم است.

كرم كدو انواع مختلف دارد كه نوع «تنيا سوليوم» آن در مغز و عضلات خوك موجود است. اين كرم بزرگ و تخت است در روده زندگي مي‌كند و اندازه‌اش از 5/ 4 تا 9 متر است. بخش‌هاي حامل تخم اين كرم در مدفوع قرار دارند. اين تخم‌ها با ورود به بدن انسان، در بدن او شروع به تخمگذاري و تكثير مي‌كنند، به ديواره روده حمله مي‌كند و از طريق جريان خون به ماهيچه‌هاي اسكلتي و ساير بافت‌هاي بدن مي‌رسد و توليد كيست مي‌كند. كرم كدو يكي از شايع‌ترين عوامل بروز انگل‌هاي مغزي به شمار مي‌رود. اين نوع بيماري انگلي بيش از 50 ميليون نفر را در سطح جهان مبتلا مي‌كند كه عامل اصلي حملات صرع محسوب مي‌شود.

آلوده شدن روده‌ها يا مغز به اين انگل مراحل مختلف رشد كرم‌ها در زمان مصرف گوشت بستگي دارد. اگر در مرحله نوزادي كرم، فرد گوشت خوك آلوده را مصرف كند، كرم‌ها وارد روده و زماني كه در حالت تخم باشند، وارد معده مي‌شود كه از آن طريق كرم مي‌تواند وارد جريان خون شود و به مغز برسد. اين كرم‌ها از خون عبور مي‌كنند، به بافت مغز وارد مي‌شوند و به بافت مغز يا حفره‌هاي مايع مغزي مي‌چسبند.

در اين صورت به شكل ساختارهاي كيست مانندي درمي‌آيند كه مي‌تواند موجب بروز حملات صرع شود. در واقع حضور اين كرم‌ها و انگل‌ها در مغز، فعاليت‌هاي مغزي را از كنترل خارج مي‌كند و صرع رخ مي‌دهد. چنانچه اين انگل‌ها به حفره‌هاي مايع مغزي بچسبند، فرد با علائمي چون سردرد، تهوع، سرگيجه و تغييرات حالت رفتاري مواجه مي‌شود و در موارد پيشرفته صرع بروز مي‌كند. اين علائم اضافه به خاطر مسدود شدن جريان مايع مغزي توسط كرم كدوست.

در چنين شرايطي پوشش حفره‌هاي مايع مغزي ملتهب و جريان مايع مسدود مي‌شود و چون اين حفره‌ها سيستم بسته‌اي دارند، انسداد آنها باعث بالا رفتن فشار مغز مي‌شود. فشار بالاي مغزي پمپاژ قلب را بالا مي‌برد تا خون بيشتري به مغز برساند. دراين حالت و در صورتي كه درمان مناسبي صورت نگيرد، قلب قادر به پمپاژ خون كافي به سمت مغز نخواهد بود و اعصاب شروع به مردن مي‌كنند و در نهايت آسيب‌هاي شديدي به مغز وارد مي‌شود.

احتمال ابتلا به بيماري نادر و مهلك

محققان در تحقيقات جديد، نوعي انگل يافته‌اند كه عامل بيماري انگلي «تونگياسيز» به شمار مي‌رود. كرم‌هاي ماده اين انگل عامل بروز نوعي بيماري خطرناك است كه بتازگي در قسمت‌هايي از كشور اوگاندا مشاهده شده است. اين حشرات و انگل‌ها در مكان‌هاي آلوده و كثيف زندگي مي‌كنند و در آنجا تكثير مي‌شوند.

به نظر مي‌رسد خوك‌ها يكي از عوامل تكثير و انتشار اين حشرات هستند، چون خوك‌ها هم در محيط‌هاي كثيف زندگي مي‌كنند، نگهداري و پرورش خوك‌ها خطر بروز اين بيماري را افزايش مي‌دهد. اين حشرات بسيار كوچك و شبيه كك هستند كه معمولا از طريق پاها وارد بدن افراد مي‌شود، از خون فرد تغذيه مي‌كنند و رشد و تكثير مي‌يابند و بتدريج باعث فساد و گنديدگي بدن افراد مي‌شود.

همين بيماري باعث مرگ حدود 20 نفر و ابتلاي 20 هزار نفر در اوگاندا شده است. علاوه بر اوگاندا، اين بيماري در آمريكاي لاتين، آفريقا و كارائيب نيز ديده شده است. كودكان و افراد سالمند بيش از ساير افراد در معرض ابتلا به اين بيماري قرار دارند و بتدريج توانايي راه رفتن را از آنها مي‌گيرد و آنها را مي‌كشد.

گوشت خوك هم مانند گوشت گراز است

گراز حيواني وحشي است و از گونه خوك‌ها به شمار مي‌رود و در واقع همان خوك وحشي است، اما از لحاظ ظاهري با خوك‌ها متفاوت است. اين حيوان بومي شمال و مراكز اروپا و مناطق مديترانه‌اي و نيز آسيا است و شكار گراز در بخش‌هايي از نقاط ايران رواج زيادي دارد و به تصور اين كه گراز متفاوت از خوك است، از گوشت آن مصرف مي‌كنند.

اين در حالي است كه همه مضرات و آلودگي‌هايي كه براي گوشت خوك ذكر كرديم در مورد گوشت گراز هم صدق مي‌كند و هيچ تفاوتي با هم ندارند. پس بهترين راه براي دور ماندن از خطرات ناشي از مصرف گوشت خوك و گراز دوري‌كردن از آنها و نيز عدم مصرف گوشت اين دو حيوان است.

از ديگر دلايلي كه مصرف گوشت خوك در بسياري از اديان ممنوع شده، تاثيري است كه گوشت اين حيوان روي خصايص انسان مي‌گذارد. محققان و نيز روان‌شناسان معتقدند ما هماني هستيم كه مي‌خوريم. خوك حيواني است كه نماد بي‌غيرتي است و حيواني بسيار كثيف است و هيچ تعصبي نسبت به جفت خود ندارد و از لحاظ جنسي بسيار بي‌قيد و بند است. محققان در بررسي‌هاي خود به اين نتيجه رسيدند كه اين خصوصيات خوك با مصرف گوشت آن قابل انتقال به انسان است و افرادي كه مرتب از گوشت خوك استفاده مي‌كنند، به مرور دچار بي قيدي نسبت به خانواده خود مي‌شوند و در اين امور بي توجه مي‌‌شود.

جالب است بدانيد، خوك از لحاظ بيولوژيكي بسيار شبيه به انسان است و گوشت آن شباهت زيادي به گوشت انسان دارد. به همين دليل از خوك به دليل همين شباهت براي كالبدشكافي‌هايي استفاده مي‌شود كه بخواهند اندام‌هاي انسان را مورد بررسي قرار دهند.

بيماري‌هاي ناشي از مصرف گوشت خوك

علاوه بر اين كه گوشت خوك محل مناسبي براي رشد و تجمع انواع كرم‌ها و انگل‌ها و ميكروب‌هاست، عامل بروز بسياري از بيماري‌ها نيز محسوب مي‌شود كه بسياري از آنها به وجود همين ميكروب‌ها بستگي دارد. يكي از مشكلاتي كه با خوردن گوشت خوك ممكن است ايجاد شود، اسهال خوني است. از مهم‌ترين علل بروز اين حالت وجود كرم‌هايي موسوم به «بالانتي ديوم» است كه در گوشت خوك به مقدار زياد زندگي مي‌كنند.

بيماري‌هاي كبدي و هپاتيت عفوني هم ازجمله بيماري‌هايي است كه يكي از علل بروز آن مصرف گوشت خوك است. ويروس‌هاي موجود در اين نوع گوشت خطر ابتلا به هپاتيت E را نيز افزايش مي‌دهد، به طوري كه آن دسته از افرادي كه با خوك در ارتباط نزديك بوده‌اند يا از گوشت آن استفاده كرده‌اند، بيشتر در معرض ابتلا قرار دارند. تمام اين عوامل مي‌تواند در نهايت فرد را دچار سيروز كبدي كند.

در ضمن نوعي بيماري به نام باد سرخ، بيماري است كه خوك‌ها را مبتلا مي‌كند. به همين دليل افرادي كه با خوك‌ها سروكار دارند هم به اين بيماري مبتلا مي‌شوند. افرادي چون قصاب‌ها كه با گوشت خوك در ارتباط هستند، بيشتر دچار اين مشكل مي‌شوند. اين بيماري به صورت لكه‌هاي قرمز و دردناكي روي پوست دست ظاهر مي‌شود كه به طور مداوم سوزش دارد و فرد را بسيار آزار مي‌دهد.

بروز بيماري‌هاي قلبي، انسداد عروق و نيز چاقي هم از عوارض مصرف گوشت خوك به شمار مي‌رود. گوشت خوك از لحاظ مواد سازنده ماهيچه بسيار فقير است و بيشتر بدن او را چربي تشكيل مي‌دهد و به همين دليل گوشت او با چربي اشباع زياد همراه است. علاوه بر چربي زياد، بالا بودن اسيد اوريك در گوشت خوك هم باعث انسداد عروق قلب و در نتيجه بروز بيماري‌هاي قلبي و بالارفتن چربي خون و حتي سكته و حملات قلبي و سنگ كيسه صفرا در انسان مي‌شود.

بيش از 50 درصد از آمريكايي‌ها به دليل مصرف زياد گوشت خوك، دچار فشار خون بالا هستند. از سوي ديگر، چربي بالاي آن، با بروز سرطان روده بزرگ هم در ارتباط است. همچنين گوشت خوك به خاطر سنگين بودن، مشكلات گوارشي ايجاد مي‌كند و هضم آن براي روده دشوار است و فرد را ممكن است دچار بوتوليسم كند.

اين گوشت با دارا بودن مقدار بالايي هيستامين و تركيبات ايميدازول، مي‌تواند باعث خارش و التهاب پوستي شود. علاوه بر اين، سولفور موجود در مخاط‌ها باعث التهاب مخاط در تاندون‌ها و غضروف‌ها مي‌شود و التهاب مفاصل و رماتيسم ايجاد مي‌كند. در ضمن افزودني‌هايي كه معمولاً براي عمل آوردن گوشت خوك به آن مي‌زنند نيترات‌هايي هستند كه خطرناك هستند و به نيتروآمين‌هايي تبديل مي‌شوند كه عامل بروز سرطان محسوب مي‌شوند.

در اين ميان آنفلوآنزاي خوكي هم از آن دسته بيماري‌هاي انتقال يافته از خوك‌ها به انسان‌هاست كه در سال‌هاي اخير حرف و حديث‌هاي زيادي درباره آن شنيده‌ايد. اين ويروس در فصل تابستان در ريه‌هاي خوك به سر مي‌برد و در ماه‌هاي سرد سال حيوان را تحت‌تاثير قرار مي‌دهد. به طور معمول سوسيس‌هايي كه از ريه خوك‌هاي آلوده تهيه مي‌شوند، منبع آلوده‌كننده هستند و افراد با مصرف آنها مبتلا به آنفلوآنزاي خوكي مي‌شوند.

 

منبع: جام جم




لینک ثابت

موضوع مطلب : بهداشت - بهداشت

1 اردیبهشت 1390 23:33 :: نویسنده : herfearas

اشک های شگفت انگیز درخت کائوچو!

اشک‌هاي شگفت‌انگيز درخت: ماده‌اي که درباره‌اش مي‌خوانيد، يکي از شگفت‌انگيزترين مواد جهان است. فقط کافي است نگاهي به دوربرتان بيندازيد تا اين ماده را در شکل‌هاي مختلف و ترکيب‌هاي متفاوت ببينيد؛ اين ماده پلاستيک نام دارد.  «لارنس تامبا»، چاقويش را بيرون مي‌کشد و ضربه‌هاي محکمي به بدنه درخت مي‌زند. درخت ارتفاعش بيش از 20 متر است. بلافاصله پس از ضربه چاقو، شيره سفيدرنگي از ميان شيار «V» شکل بيرون مي‌زند.

کائوچو

لارنس، توجهي به اين شيره نمي‌کند. کار او اين است که هر روز روي تنه‌ درخت‌هاي اين مزرعه در ليبريا، در غرب آفريقا، چنين شيارهايي بيندازد تا مايعي سفيد و چسبناک از تنه درخت‌ها بيرون بزند. از شکاف‌هاي روي تنه درخت‌ها، شيره درخت به درون کاسه‌هاي کوچکي مي‌ريزد. مايعي چسبناک که ماده اوليه ترکيب بسيار عجيبي است: «پلاستيک»! ماده‌اي که باعث مي‌شود ما راحت‌تر بخوابيم، دوچرخه سوارها راحت‌تر حرکت کنند و در روزهاي باراني پاهايمان خيس نشود. مي‌دانيد چرا؟ چون از اين ماده شگفت‌انگيز، تشک‌هاي مناسب براي خوابيدن، لاستيک دوچرخه و حتي کفش هم درست مي‌کنند؛ ماده‌اي که در بادکنک، توپ تنيس و حتي نخ‌هاي ماهيگيري وجود دارد.

يکي از جالب‌ترين حالت‌هاي اين ماده را مي‌توان در انواع کش ديد. خاصيت ارتجاعي اين ماده به شکلي است که تا اندازه‌اي کشيده مي‌شود و بعد دوباره به حالت اولش برمي‌گردد. ساکنان آمريکاي مرکزي، بيش از 3 هزار و 600 سال پيش با خاصيت‌هاي شگفت‌انگيز اين ماده آشنا شده‌اند. آن زمان از شيره سفيد‌رنگ درخت کائوچو، که لاتکس ناميده مي‌شود، نخستين توپ‌هاي پلاستيکي را ساختند. فاتحان اروپايي وقتي در قرن شانزدهم ميلادي، به مناطق سرخ‌پوست‌نشين آمريکاي مرکزي قدم گذاشتند و از ديدن اشيايي با جنسي عجيب، شگفت‌زده شدند. به نظر بعضي از آنها اين ماده، محصول کاري جادوگرانه بوده است. سال 1820 براي نخستين بار از صمغ مايع «لاتکس» بادکنک ساخته شد، در طول سال‌ها، بادکنک‌ها به شکل رنگي امروزشان در آمدند.

اما يافتن راز پلاستيک و علت ويژگي عجيب جنس آن، بسيار منطقي و ساده است. مولکول‌هاي بسيار ريز پلاستيک، که اين ماده را تشکيل مي‌دهند، به شکل زنجيري طولاني و مارپيچي درهم تنيده شده‌اند. وقتي تکه‌ کشي پلاستيکي را مي‌کشيم، پيچ‌هاي مولکول‌هاي کش از هم باز مي‌شوند، کش باز مي‌شود و پس از رها کردن آن، دوباره به حالت اوليه‌اش باز مي‌گردد. ذره‌هاي لاتکس در شيره بسياري از گياهان وجود دارد؛ اما بيش از همه در شيره درخت کائوچو يافت مي‌شود. اين درخت، گياهي گرمسيري است که اصليت آن به کشور برزيل تعلق دارد. «کائوچو» نام ديگر لاتکس است.

اين واژه از عبارتي سرخ‌پوستي گرفته شده است. «کاوو- او- چو» به زبان سرخ‌پوستان آمريکاي مرکز يعني «اشک‌هاي درخت».لارنس تامبا، هر روز بايد با چاقو به تنه بيش از 600 درخت کائوچو ضربه بزند. شيره درخت طعمي ترش دارد و مانند شير فاسد شده بوي بدي مي‌دهد. پس از خارج شدن شيره‌ها از درخت‌ها، کارگرها آن را جمع‌ مي‌کنند. صمغ خشک شده ابتدا شسته و سپس به قطعات ريزتر خرد مي‌شود؛ هر چقدر خردتر شود،‌ بهتر است. شيوه نگه‌داري اين ماده اوليه تا سال‌ها معماي پژوهشگران بود. ماده خام لاتکس خيلي زود کهنه و خراب مي‌شود.

در آغاز قرن 19 ميلادي، تلاش شد تا از پارچه‌اي که روي آن به وسيله لاتکس پوشانده شده بود، جليقه نجات بسازند. نتيجه آزمايش يک شکست بزرگ بود. ماده لاتکس زير نور آفتاب ذوب شد و به درون آب ريخت. شيره مايع درخت در سطل‌هاي بزرگ جمع‌آوري مي‌شود. مايع از يک توري عبور داده مي‌شود تا ناخالصي نداشته باشد. اما سرانجام «چارلز گودير» در سال 1839 اين مشکل را حل کرد. او تکه‌اي کائوچو را با گوگرد ترکيب کرد و روي آتش گرفت تا گرم شود. توده زغال شده بوي وحشتناکي داشت، اما ديگر حالت چسبناکي نداشت و شکلش براثر گرما يا سرما تغيير نمي‌کرد؛ اين لحظه تولد پلاستيک بود.

از آن زمان تاکنون پژوهشگران با انجام آزمايش‌هاي مختلف، ترکيب‌هاي متفاوتي از پلاستيک ساخته‌اند که روز به روز مقاوم‌تر شده است. امروزه حتي بدون استفاده از صمغ درخت کائوچو هم پلاستيک ساخته مي‌شود. نفت جايگزين شيره چسبناک درخت شده است. مزيت نفت نسبت به ماده لاتکس، ارزان‌تر بودن آن است.

با وجود پيشرفت در زمينه توليد پلاستيک از مواد مصنوعي، اما هنوز نمي‌توان به‌طور کامل از کائوچو صرف‌نظر کرد. مثلاً اگر لاستيک خودروها فقط از پلاستيک مصنوعي توليد شود، خيلي سريع داغ مي‌شود، به همين دليل در هر حلقه لاستيک، حدود 50 درصد کائوچو هم استفاده مي‌شود و همين باعث مي‌شود کارگرهايي مثل« لارنس تامبا» بيکار نشوند!

 

منبع: همشهری آنلاین




لینک ثابت

موضوع مطلب : کشاورزی - کشاورزی

1 اردیبهشت 1390 23:30 :: نویسنده : herfearas

روشهاي جمع آوري بچه كندو: كندوي اصلي كه از انها بچه بيرون امده است در هر حال تعدادي  سلول ملكه و مقداري جمعيت براي خود نگه مي دارد ولي به يك كندوي نسبتا ضعيف تبديل خواهد شد. بچه هاي بيرون زده را بايد به هر نحوي جمع اوري نموده ودر كندوي جديد مستقر كرده و به عنوان يك كلني جديد از انها مراقبت كرد.با تتوجه به مكان خوشه زدن بچه زنبور روش جمع اوري ان فرق مي كند.چون توده افراد بچه زنبور به علت زياد خوردن عسل سنگين شده اند وخانه ندارند بسيار ارام بوده و خيلي كم نيش ميزنند.معمولا وقتي  انها نيش مي زنند كه ضربه يا فشار بر انها  وارد بيايد.در غير اين صورت اصلا حالت تهاجمي و حمله به خود نمي گيرند.در نتيجه مي توان انها را به راحتي با استفاده از يك برس نرم و يا با يك تكان ملايم از محل استقرار به درون محفظه اي منتقل كرد. 1- گرفتن بچه كندو از درخت: ابتدا يك كندوي تميز را با تعدادي حدود 5-4 قاب كه شامل يك ديواره اجدار و سه عدد پوكه يا كادر با موم بافته شده به رنگ سفيد متمايا به قهوه اي روشن فراهم ميكنيم.علاوه بر يكقاب پر از عسل و گرده نيز در يك طرف كندو و مابين بقيه قابها گذاشته مي شود.ترتيب قرار گرفتن اين كادرها به صورت زير است:از سمت بدنه،ابتدا يك پوكه،بعد قاب عسل و گرده،شپش يك عدد پوكه و بعد از ان يك كادر باموم اجدار و در اخر نيز يك موم بافته يا پوكه گذاشته مي شود.اين روش اماده سازي كندو معمولا براي گرفتن بچه زنبور طبيعي لازم است.نحوه انتقال بچه به اين كندو به شرح زير است: الف- اگر ارتفاع محل و جاي قرار گرفتن بچه كندو به قدري باشد كه بتوان با رفتن روي كندوي ديگر و يا چهار پايه و نردبان مطمئن كندوي اماده شده را به زير خوشه بچه طبيعي رساند انجام كار خيلي راحت خواهد بود.اگر بچه كندو بر روي شاخه باريكي از ئرخت باشد با يك ضربه ناگهاني تمام زنبورها را به داخل كندو تكانده مي شود.ولي اگر بچه كندو بر رويشاخه كلفت و يا تنع درخت خوشه بسته باشد وتكان دادن عملي نباشد كار انتقال به وسيله يك برس نرم و با احتياط انجام شده و زنبورها در داخل كندو قرار مي گيرند. ب- چنانچه محل استقرار بچه كندو مرتفع باشد و دسترسي به ان و بردن كندوي اماده به ان نقطه ممكن نباشد در صورتي كه شاخه باريك باشد ابتدا خوشه را در داخل يك كيسه نموده ودرب ان را با نخ مي بندند و شاخه را با اره بريده و در زنبورستان بچه زنبور را به كندو منتقل مي كنند. 2- گرفتن بچه كندو از ديوار،تخته سنگ و تنه درخت: گاهي محل استقرار بچه كندو طبيعي به صورت خوشه نبوده بلكه به صورت چسبيده بوده و قابل برس زدن و تكان دادن نيست.در چنين مواردي با استفاده از چند شان مومي زنبورها را بر روي كادرها هدايت كرده و انها را به كندو منتقل مي كنند.همچنين اگرارتفاع محل قرار گرفتن بچه كندو زياد باشد شان مومي را به چوب بلندي بسته و در روي توده زنبورها قرار مي دهند.در اين حالت زنبورها بر روي كادر مومدار جمع مي شوند و مي توان انها را به همان حالت............

بقیه در ادامه مطلب.......




ادامه مطلب

موضوع مطلب : دامپروری - دامپروری

1 اردیبهشت 1390 23:27 :: نویسنده : herfearas

● مقدمه: میگوها از خانواده سخت پوستان هستند و در دریا زندگی می کنند و تنها برخی از گونه های آن در آب شیرین یافت می شوند در ایران میگوهای خوراکی اب شور در دربای عمان و خلیج فارس زندگی می کنند این میگو را دریایی می نامند این میگو به وسیله لنج – کشتی صید شده و به ساحل حمل می شود و در ساحل بر حسب اینکه عمل آوری شود و یا بصورت تازه به بازار مصرف انتقال یابد نیز مسیر جداگانه ای را می پیماید .● انواع: نوع دیگر میگو میگوی پرورشی است که در سواحل خلیج فارس و دریای عمان با استفاده از اب دریا که توسط کانال به سمت مزارع هدایت شده مستقیما در محیط دریا پرورش داده می شود تفاوت میگوی پرورشی و دریایی عملا بر تفاوت گونه نژاد و در صید و روش عرضه میگو است.● روشهای تشخیص میگو های سالم و غیر سالم : میگو بدلیل دارا بودن اسید های چرب غیر اشباع خیلی سریع خراب می شود چون تمام اندامهای گوارش میگو در ناحیه سر قرار دارد . شروع مرحله فساد از ناحیه سر با قسمت بدن است که با شروع مرحله فساد ،سر میگو را جدا کرده و بدون سر به فروش می رسانند . در مرحله بعد پوست میگو را جدا کرده و عضله تنها می ماند البته این بدان معنی نیست که هر میگوی بسته یندی شده بدون سر دارای مشکل است چون ممکن است بر اثر بازار مصرف میگو را سر کنی و یا آن را پوست کنی و به فروش برسانند . پس میگو باید با سر بوده و سر آن سفت و محکم به بدن چسپیده با شد رنگ میگو بسته به گونه ، نژاد و محیط زندگی متفاوت است ولی بعد از پخت تقریبا تمامی میگو ها به رنگ صورتی مایل به قرمز در می آیند که شدت این رنگ نشانه سلامت میگو است . هر چقدر از پخت کمتر صورتی شود کیفیت پایین تری دارد ، رنگ میگو باید یکنواخت بوده و لکه های سیاه درشت نداشته باشد . خال های ریزه پراکنده در سطح بدن طبیعی است . میگوی تازه بوی بدی ندارد و فقط بوی خاص میگو را دارد . که اصلا تند نیست ، ولی در صورت خراب شدن بوی شدید و تند آمونیاک از آن استشمام می شود . از نظر نوع پرورشی و دریایی آن هیچ فرقی ندارد . یعنی میگوی دریایی که از لب ساحل بلافاصله بعد از صید به فروش می رسد بدون بو است . در مورد نگهداری میگو ، باید گفت اگر میگو را بصورت تازه از شهر های جنوبی خریداری می نمائید باید در همان محل فقط سر را جدا کرده و با پوست فریز کنید . اگرمیگو به صورت بسته بندی شده و منجمد خریداری می شود باید به تاریخ تولید و انقضا و کد بهداشتی جعبه دقت شود . سپس آنرا در فریزر خانگی و حدود ۱۸- درجه سانتی گراد نگهداری کرد، بسته بندی باید بصورتی باشد که مجبور به دو بار فریز کردن میگو نشوید برای این کار می توان وقتی میگو خریداری شد بیش از حالت انجماد خارج شود باید سر میگو را جدا کرد و آنرا در پلاستیک به اندازه مصرف هر وعده قرار داد و البته فوری آنرا داخل یک جعبه و درون فریزر گذاشت . میگوی را که پوست آن کنده شده به مدت زیاد نمی توان در فریزر نگه داشت ، مگر در شرایط خاص و بسته بندی خاص که حتی در آن صورت هم مدت نگهداری طولانی نیست . ● ارزش غذایی میگو : گوشت گوسفند ، گوساله ، مرغ، ماهی و میگو جزو غذاها با پروتیین بالا محسوب می شوند که معمولا نیاز پروتیینی بدن باید توسط آنها تامین شود . همچنین میزان کلسترول در ۱۰۰ گرم میگو حدود دو سوم میزان کلسترول در یک تخم مرغ ۵۰ گرمی است یعنی در وزن مساوی میزان کلسترول میگو یک سوم کلسترول تخم مرغ است با این تفاوت که در میگو میزان اسید چرب اشباع که برای سلامتی مضر است صفر است که می تواند به کاهش کلسترول خون کمک کند . بر اساس تحقیقاتی که در دانشگاه راکفلر آمریکا صورت گرفته و به تایید انجمن متخصصان قلب آمریکا رسیده و در مجله نظام پزشکی ایران نیز به ثبت رسیده است کلسترول موجود در میگو باعث افزایش کلسترول خون نمی شود و اصولا آن چه که علت اصلی افزایش کلسترول خون است اسید های چرب اشباع به شمار می روند. میگو مقدار قابل توجهی املاح ضروری به خصوص فسفر و آهن دارد که به ویژه برای کودکان در حال رشد و زنان باردار بسیار مفید است . نکته قابل توجه دیگر اینکه در غذا های دریای به دلیل کمتر بودن بافت پیوندی به نسبت سایر غذاهای گوشتی آنها نرمتر بوده و این واقعیت به خصوص پس از پخت مشخص می شود به همین دلیل غذاهای دریایی و از جمله میگو برای افراد مسن که بدلیل وضعیت دهان و دندان کمتر به جویدن و هضم غذا هستند بسیار مفید است .

منبع: آفتاب




لینک ثابت

موضوع مطلب : صنایع غذایی - صنایع غذایی

1 اردیبهشت 1390 23:16 :: نویسنده : herfearas

1- خلاقيت و داشتن تفكر خلاق يكي از ويژگي هاي ..................... است.

2- راههاي پيشنهادي براي حل مشكل ..................... ناميده مي شود.

الف)فرضیه سازی  

   ج)جمع آوری اطلاعات و مدارک

 

جهت مشاهده به ادامه..........




ادامه مطلب

موضوع مطلب : بانک سوالات حرفه وفن - بانک سوالات حرفه وفن

1 اردیبهشت 1390 23:14 :: نویسنده : herfearas

1- عوامل موثر در رشد و تكامل فناوري را نام ببريد.

2- در يك كارخانه توليد كفش كفش هاي آماده شده در كدام يك از قسمت هاي اصلي يك سيستم توليدي قرار مي گيرد؟

الف) ورودي                  ب) پردازش                ج) خروجي

بقیه سوالات در ادامه مطلب..............




ادامه مطلب

موضوع مطلب : بانک سوالات حرفه وفن - بانک سوالات حرفه وفن

1 اردیبهشت 1390 23:12 :: نویسنده : herfearas

1- کدامیک از موارد زیر مربوط به پردازش یک سیستم نمی باشد؟25/.

الف)وسایل وابزار  

           ب)ساخت  

            ج)طراحی   

        د)تغییرمواد

 

جهت مشاهده سوالات به ادامه.............




ادامه مطلب

موضوع مطلب : بانک سوالات حرفه وفن - بانک سوالات حرفه وفن

1 اردیبهشت 1390 23:08 :: نویسنده : herfearas

1- کدام گزینه مربوط به  مرحله ي ساخت محصول فناوري مي باشد؟

الف) نياز      ب) طراحي     ج) دانش و مهارت        د) فرآيند

2- به مجموعه فعاليتهايي كه انسان براي ساخت ابزار انجام مي دهد محصول فناوري گفته مي شود.      ص *             غ

3- سيستم ها از نظر تعداد اجزاي تشكيل دهنده به چند دسته کلی تقسيم

مي شوند نام ببريد و براي هر كدام مثال بزنيد.1- سیستم ساده-مثال دوچرخه

2-سیستم پیچیده-مثال خودرو

 

بقیه سوالات در ادامه مطلب..............





ادامه مطلب

موضوع مطلب : بانک سوالات حرفه وفن - بانک سوالات حرفه وفن

1 اردیبهشت 1390 23:06 :: نویسنده : herfearas

تعریف فناوری را بنویسید.

مولد الکتریکی را تعریف کنید.

بهداشت یعنی چه؟

جهت مشاهده به ادامه مطلب..........

 




ادامه مطلب

موضوع مطلب : بانک سوالات حرفه وفن - بانک سوالات حرفه وفن



صفحه ی بعدی (/11/) ... | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | ... صفحه ی قبلی (0)
نمایش صفحه ی 10 از 15   |   10 نمایش در هر صفحه
دبیرخانه حرفه وفن

 

سلام بنده دبیر و سرگروه درس حرفه و فن شهرستان جلفا استان آذربایجان شرقی هستم  این وبلاگ را برای گسترش یادگیری درس حرفه و فن برای دانش آموزان گرد هم می  آورم ما را در این راه یاری کنید جهت ارتباط با اینجانب در قسمت نظرات نظر  دهید

با تشکر

کار و فناوری


سلام بنده دبیر و سرگروه درس کار و فناوری شهرستان جلفا استان آذربایجان شرقی هستم  این وبلاگ را برای گسترش یادگیری درس حرفه و فن برای دانش آموزان گرد هم می  آورم ما را در این راه یاری کنید جهت ارتباط با اینجانب در قسمت نظرات نظر  دهید

با تشکر

مدیران سایت
مدیر کل سایت
herfearas - ارسال : 147
منوی کاربری
نام کاربری : 
کلمه عبور : 
  
جستجو در سایت